Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De omikronvariant van het coronavirus zorgt ook op Aruba, Bonaire en Curaçao voor recordaantallen nieuwe besmettingen.

recordaantallenOp Curaçao ging gisteren het aantal nieuwe coronagevallen voor het eerst over de duizend: er werden 1.056 nieuwe positieve tests geregistreerd. Daarmee komt het totaalaantal actieve gevallen op 5.722. Slechts 91 personen mochten uit isolatie. In het CMC liggen inmiddels al 31 covidpatiënten, drie meer dan de dag ervoor. 8 Patiënten met covid liggen op de intensive care.
De Curaçaose regering zal vandaag om 11.30 uur opnieuw een persconferentie beleggen. Het onderwerp zal zijn: nieuwe coronamaatregelen en het onderwijs. Premier Gilmar Pisas, Onderwijsminister Sithree van Heydoorn en Communicatiedirecteur Maharo Isenia zullen daarbij aanwezig zijn. Ook crisiscoördinator Lesley Fer, epidemioloog Izzy Gerstenbluth en immunoloog Ashley Duits zijn er om vragen van de pers te beantwoorden.
Op Aruba blijft corona eveneens records verbreken. Maandag kwamen er 541 nieuwe besmettingen bij, gisteren verdubbelde dit aantal naar 1.028, en gisteren werden er in totaal 1.162 nieuwe besmettingen geregistreerd. Waarmee het totaalaantal coronapatiënten op Aruba is opgelopen tot 3.730. Uit cijfers van Directie Volksgezondheid (DVG) blijkt dat er gisteren 759 personen hersteld werden verklaard.
In het ziekenhuis op Aruba neemt het aantal opnames ook toe. Er liggen nu 21 covidpatiënten, dat waren er dinsdag nog 14. Op de ic op Aruba liggen 3 patiënten en in Colombiaanse ziekenhuizen liggen ook 3 personen met corona op de ic.
Bij de bevolking op Aruba klinkt de roep om meer maatregelen. Op sociale media worden foto’s gepost van de hotelsector en het uitgaansleven. Daar is het druk, houdt men geen sociale afstand en dragen weinig mensen een mondkapje. ,,Waar is DVG om dit te stoppen?” vragen mensen zich af. Gisteren werd een extra persconferentie gehouden, maar premier Wever-Croes liet weten dat er vooralsnog geen nieuwe maatregelen worden genomen.
Net als Curaçao en Aruba kende Bonaire gisteren opnieuw een forse stijging van het aantal coronagevallen. Van de 216 afgenomen tests bleken er 129 positief. Hiermee komt het totale aantal besmettingen op 477. Wel liggen er ‘slechts’ 4 mensen met corona in het ziekenhuis. Maar dat aantal kan volgens Publieke Gezondheid (PG) snel stijgen wanneer de omikronvariant over een aantal dagen een nog grotere rol gaat spelen in het aantal ziekenhuisopnames.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).