Van onze redactie
Willemstad - Het patrouilleschip Zr.Ms. Holland heeft onlangs meerdere drugsladingen onderschept in het Caribisch gebied. Daardoor is ruim 4.745 kilo cocaïne van de markt gehouden en zijn 17 verdachten aangehouden, meldt het ministerie van Defensie.

DrugsvangstDe marine werkte nauw samen met de Kustwacht Caribisch gebied en de Amerikaanse Coast Guard om internationale drugshandel te bestrijden. Bij de recente acties had het Nederlandse marineschip voor het eerst de leiding over de eenheden die meededen.
De Zr.Ms. Holland was betrokken bij vijf drugsvangsten tussen eind november en medio december. Zo leverde een achtervolging van een speedboot in november 1.855 kilo cocaïne op en werden alle drie opvarenden opgepakt. De speedboot werd tot stoppen gebracht door middel van waarschuwingsschoten.
Bij een van de acties in december moesten de buitenboordmotoren van een smokkelboot vanuit een helikopter kapot worden geschoten door een scherpschutter van de Nederlandse marine. De stopsignalen en waarschuwingsschoten werden genegeerd.
Alle verdachten en de drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).