Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit.

beatrix1Ze kreeg het dier bij Parasasa echter niet te pakken totdat Oscar toesnelde en hielp bij het vangen van de roze vogel. ,,Ik beloofde de flamingo Oscar te noemen en dat de jongen er bij het loslaten bij mocht zijn. Hoe mooi was het dat hij er toen met prinses Beatrix getuige van kon zijn dat Oscar weer losgelaten werd in de zoutpannen van Sint Michiel”, aldus Doest, die als voorzitter van Carmabi gisteren een hele dag met de prinses mocht optrekken.

‘Zo fijn hier weer te zijn’
Prinses Beatrix is juist mede vanwege het coronavirus naar Curaçao afgereisd. De prinses kreeg kritiek op sociale media, omdat ze een werkbezoek aan het eiland brengt, terwijl in Nederland het aantal coronabesmettingen flink stijgt. Juist ten tijde van het coronavirus vindt Beatrix het belangrijk het eiland te bezoeken, meldt een woordvoerster van de Rijksvoorlichtingsdienst.
De prinses bezoekt het eiland ook in het kader van 25 jaar samenwerking tussen natuurorganisaties in het Caribisch deel van het Koninkrijk in de vorm van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), waar Beatrix beschermvrouwe van is. Dat, en het coronavirus, zorgen ervoor dat het volgens de zegsvrouw relevant is het eiland juist nu te bezoeken.
De woordvoerster benadrukt tegenover het persbureau ANP dat alle coronamaatregelen in acht worden genomen en dat reizen naar Curaçao volgens die maatregelen gewoon mag. Donderdag arriveerde prinses Beatrix. Op het vliegveld werd ze opgewacht door gouverneur Lucille George-Wout en minister-president Gilmar Pisas. ,,Het is zo fijn om hier weer te zijn”, zei Beatrix bij aankomst. Ze blijft tot en met zondag.
Haar agenda is die drie dagen behoorlijk vol. Het bezoek staat vooral in het teken van natuurbehoud en de effecten van de coronapandemie. Ze volgde onder meer een natuurles aan schoolkinderen, ze hielp bij het uitzetten van een flamingo die hersteld is na verblijf in een dierenkliniek en ze kreeg uitleg over het kweken van koraallarven.

Foto Mauricia Pictures


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.