Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Amsterdam - Eindelijk, anderhalf jaar later en na driemaal te zijn uitgesteld vanwege Covid-19, was het gisteravond zover: de ode aan de Curaçaose componist en pianist Wim Statius Muller in Het Concertgebouw van Amsterdam.

statiusmullerUitverkochte zalen tweemaal: om 19.00 uur en om 21.15 uur. De Vereniging Antilliaans Netwerk viert op deze manier in samenwerking met Het Concertgebouw en Stichting Julius Leeft! haar twintigste jubileumjaar. De musici die meededen waren Alexander Kraft van Ermel (kleinzoon van Statius Muller) op de piano, Izaline Calister als componist en met zang, en Jean-Jacques Rojer eveneens als componist en op de gitaar. De presentatie was in handen van Noraly Beyer, terwijl John Leerdam verantwoordelijk was voor het concept en de regie.
De twee jaar geleden overleden Curaçaose componist en pianist Wim Statius Muller (1930-2019) leidde een ‘dubbelleven’, zo meldt de website van Het Concertgebouw. Overdag werkte hij bij de veiligheidsdienst, ’s avonds componeerde hij de meest verrukkelijke dansen. Het leverde hem de bijnaam de ‘Curaçaose Chopin’ op.
,,Mijn grootvader was niet alleen een geweldige componist en pianist, maar ook een geweldig mens”, zegt pianist Kraft van Ermel. Het was de hoogste tijd voor een ode.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.