Curaçao Clean Up (CCU) heeft samengewerkt met reddingsorganisatie Citro om de mangroves schoon te maken bij de duiksite ‘Piedra di Sombre’, tussen Caracasbaai en Jan Thielbaai, ter afsluiting van ‘september schoonmaakmaand’.

magrove,,In dit prachtige mangrovegebied, moeilijk bereikbaar vanaf het vaste land, ligt aangespoeld zwerfvuil, maar ook dumpvuil vanaf de ‘mirador’ van Vista Royal”, aldus CCU. De actie leverde 70 zakken met een gewicht van ruim 700 kilo op dat door Citro is meegenomen. Het was de afsluiting van een tweeweekse opruimagenda waar 2.400 vrijwilligers in één dag op 95 locaties maar liefst 410.000 kilo zwerf- en dumpvuil opruimden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.