Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de partij MAN verlies heeft geleden, is de sociaaldemocratische partij tot de conclusie gekomen dat het een versterkingstraject ingaat om de bij de afgelopen verkiezingen verloren stemmen bij de volgende verkiezingen weer terug te winnen.
manDe partij heeft afgelopen zaterdag, 31 juli, tijdens een partijraad de resultaten van de evaluatie van de laatste verkiezingen besproken en behandeld. De bijeenkomst van zaterdag werd afgerond met de toewijding dat de partij zich gaat versterken om over vier jaar bij de volgende verkiezingen sterker terug te keren en de stemmen die het heeft verloren weer terug te krijgen. ,,Op deze manier kan werkelijk inhoud worden gegeven aan de titel van het document ‘evalueren om te verheven”, aldus de MAN.
De evaluatie van de verkiezingen van 19 maart 2021 hebben ook enkele aanbevelingen voor MAN voortgebracht om door te gaan en een effectieve en positieve bijdrage te leveren aan het Land Curaçao. Enkele van deze aanbevelingen zijn: het bevestigen van de ideologische basis van MAN als fundering voor toekomstige ontwikkeling; het verbeteren van de communicatie-aspecten binnen de verschillende organen van de partij en naar de bevolking toe; het versterken van de aanwezigheid van MAN binnen de wijken op Curaçao; aandacht schenken aan het aspect van politieke vorming en werving van nieuwe leden, waarbij de focus wordt gelegd op jongeren; een sterke en assertieve oppositie voeren, maar altijd op constructieve wijze.
Tot slot stelt de partij dat het in de volgende dagen de evaluatie zal bestuderen en de leden zal informeren over de aanbevelingen. ,,Concrete acties zullen worden genomen om MAN sterk, stabiel en democratisch te maken om Curaçao te helpen groeien.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.