Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De droom om het WK 2022 in Qatar te bereiken is voorbij, maar het Curaçaose voetbalteam heeft gisteravond Panama goed partij gegeven.

futbol3ffkHet werd 0-0 in de thuiswedstrijd, terwijl één doelpunt voldoende was om weer een ronde verder te komen.
Het verlies met 2-1 zaterdag in Panama-Stad kon in het eigen stadion echter niet worden goedgemaakt. Maar de ploeg van Patrick Kluivert, die bondscoach Guus Hiddink vervangt, maakte wel opnieuw indruk. Keeper Eloy Room wist knap een penalty te keren en daarna was Curaçao een paar keer heel dicht bij de winst; bijna over de doellijn en ook tegen de lat.
Winnaar is het publiek dat als ‘twaalfde man’ van de eerste tot de laatste minuut support gaf aan de spelers met Curaçaose roots. Het WK in 2026, met veel méér deelnemers, lonkt al voor de ambitieuze Federashon Futbol Kòrsou (FFK).

Foto FFK


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.