Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alle reizigers uit Curaçao die naar Aruba of Bonaire gaan moeten een PCR-test laten doen, waarvan de uitslag negatief moet zijn. Het is niet meer mogelijk om zonder PCR-test op één dag heen en weer te reizen.

pcrDe regering van Aruba meldt dat deze maatregel vanaf vandaag, 21 november, geldt. Reizigers die in de komende drie dagen naar Aruba reizen, maar voorafgaand aan hun reis geen test hebben gedaan, kunnen zich bij aankomst op de luchthaven van Aruba alsnog laten testen (op eigen kosten) of kunnen ervoor kiezen om tien dagen in quarantaine te gaan.
Voor Bonaire geldt dat reizigers vanaf maandag 23 november uiterlijk 72 uur van tevoren een PCR-test moeten laten doen, aldus het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB).

De eilanden verscherpen de regels nu het aantal Covid-19-gevallen op Curaçao flink is toegenomen. Op Bonaire zijn er gisteren twee nieuwe gevallen bijgekomen, op Aruba vijf en op Curaçao 60. Volgens het OLB hebben de besmettingen op Bonaire direct of indirect met Curaçao te maken.
Reizigers uit Curaçao die naar Bonaire komen, moeten voortaan de gezondheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid tussen de 48 en 72 uur voor vertrek digitaal inleveren. Papieren verklaringen worden bij aankomst op Bonaire niet meer geaccepteerd. Geadviseerd wordt om alleen te reizen als dat echt nodig is.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.