Het productieteam van de succesvolle documentaire ‘Atardi Rudy Plaate’ en de oudste dochter van de beroemde Curaçaose componist zijn door premier Eugene Rhuggenaath in het zonnetje gezet.

atardi2Dit vanwege hun bijdrage aan de film die al weken volle zalen trekt in de Curaçaose bioscopen. De documentaire belicht het leven en het werk van een van de belangrijkste componisten en muzikanten van het eiland.

Met name wordt aandacht besteed aan het verhaal achter de - ruim vierhonderd - composities van Plaate. De liedjes van Plaate getuigen van zijn liefde voor het eiland. Een van zijn bekendste nummers is het lied ‘Atardi’. Over zijn muziek wordt gezegd dat die de schoonheid van het eiland bezingt met een dosis liefdevolle melancholie.

Op de foto’s filmmakers Selwyn de Wind en Sulin Passial en oudste dochter Coraline Plaate die door Rhuggenaath worden geëerd.

atardi3


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).