Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Marilyn Alcalá-Wallé (sinds gisteravond ex-PAR) wordt niet de 21e Curaçaose parlementariër, zo heeft partijvoorzitter Gerold Rach gisteravond bevestigd, ook al waren haar geloofsbrieven afgelopen vrijdag reeds in orde bevonden.

shelhage2PAR-voorzitter Gerald Rach geeft aan dat, zoals het er nu naar uitziet, Shaheen Saad Elhage de eerstvolgende op de PAR-kandidatenlijst is die in aanmerking komt voor het Statenlidmaatschap.

Het lijkt erop dat het Openbaar Ministerie (OM) besloten heeft tot (verdere) vervolging van Alcalá-Wallé, die de Screeningswet zou hebben overtreden, waarvoor ze in januari als minister aftrad.

,,Op dit moment geeft het OM geen commentaar over de ontwikkelingen rond dit onderzoek”, aldus de woordvoerder. Maar aangever Elvis de Andrade verklaart gisteren door het OM te zijn geïnformeerd over de ‘dagvaarding’; nadat hij in oktober 2019 aangifte had gedaan, omdat Alcálá-Wallé als minister geen of onvoldoende afstand zou hebben gedaan van ‘nevenactiviteiten’, zoals haar stichting en een bestuurdersfunctie bij een vennootschap. Zij gaf eerder aan dat deze entiteiten niet langer actief waren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).