Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ajax voetbalt vanaf komende zondag - wanneer de Eredivisiecompetitie met de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam wordt hervat - met de naam ‘Curaçao’ op de mouw.
ajaxDe landskampioen van Nederland heeft namelijk een sponsorovereenkomst gesloten met de Curaçao Tourist Board (CTB), waardoor voor het eerst in de historie van de populaire Amsterdamse club een sponsor zichtbaar op de mouw van het shirt is.
De opvallende deal kreeg gisteren direct al veel publiciteit van Nederlandse media. De sponsorovereenkomst loopt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 tot en met 30 juni 2023.
Financiële details over de deal werden gisteren niet bekendgemaakt, door Ajax noch door minister Giselle Mc William (MAN) van Economische Ontwikkeling. Er zou volgens Ajax-watchers twee of drie miljoen mee zijn gemoeid, met een veelvoud ervan aan publicitaire waarde.
Naast de zichtbare promotie voor Curaçao op de mouw van Ajacieden, houdt het akkoord ook in dat Ajax 1 en het team van Ajax Legends Curaçao bezoeken. Tijdens dit bezoek worden verschillende promotionele evenementen georganiseerd, zo laat de CTB weten.
Mc William zal komende zondag ook aanwezig zijn bij het duel tussen Ajax en Sparta in de Amsterdam Johan Cruijff ArenA om het logo te onthullen. ‘Curaçao’ was tussen 2008 en 2011 al eens hoofdsponsor van NEC, toen volledig bekostigd door de goededoelenstichting Fundashon Bon Intenshon.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).