Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Crypto-activa worden steeds populairder. Toch moeten consumenten zich realiseren dat het belangrijk is om de risico’s die verbonden zijn aan het houden van crypto-activa te beoordelen voordat ze erin investeren, stelt de Centrale Bank CBCS.

crypto,,In het bijzonder moeten consumenten zich ervan bewust zijn dat de meeste aanbieders van crypto-activa niet gereguleerd zijn”, aldus de CBCS, die verder als volgt waarschuwt: ,,Hoge volatiliteit, het ontbreken van (goede) regelgeving, kwetsbaarheden met betrekking tot cyberbeveiliging, misbruik voor criminele en frauduleuze activiteiten en gebrek aan transparantie, maken dit soort risicovolle beleggingen ongeschikt voor particuliere beleggers of andere beleggers dan professionele, geaccrediteerde of geavanceerde beleggers.”
De International Organization of Securities Commissions (IOSCO) heeft gisteren de wereldwijde campagne World Investor Week 2019 (WIW) gelanceerd. De WIW is opgezet om het bewustzijn over het belang van beleggerseducatie en -bescherming te vergroten en de verschillende initiatieven van regelgevers hieromtrent onder de aandacht te brengen.
De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten ondersteunt deze campagne door middel van verschillende initiatieven, waaronder een webinar getiteld ‘A Sneak Peek Into Financial Education Matters: Crypto-Assets’ aanstaande vrijdag. ,,Het doel van het webinar is om het algemene publiek bekend te maken met het concept van crypto-activa en de risico-overwegingen.”
Het webinar bevat presentaties van gerenommeerde internationale sprekers, zoals Owen Donley (United States Securities Exchange Commission), Oz Eleonora (Zinica Group/Dutch Caribbean Securities Exchange) en Errol Cova (CBCS). De moderator voor het evenement is Shekinah Dare van de Centrale Bank.
Geïnteresseerden kunnen gratis deelnemen aan het webinar. Registreren kan via een link beschikbaar op de website van de CBCS. De toezichthouder heeft, als lid van de Caribbean Working Group van IFIE (International Forum for Investor Education), samen met de andere leden de Caribbean Fintech Pledge geïnitieerd. Dit initiatief moedigt mensen aan een geïnformeerde en overwogen beslissing te nemen wanneer zij overgaan tot investeren in crypto-activa.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).