Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onlangs zijn er community boxes geplaatst in Kurá di Shon Fil voor alle bewoners van Otrobanda. Dit zijn brievenbussen op een centrale plaats waar alle bewoners hun persoonlijke post kunnen ophalen.

communityboxes Dat is niet in goede aarde gevallen. Marusca Manuel, voorzitter van Fundashon Rif legt uit dat ze niet per se tegen innovatie is en ook wel begrijpt dat het voor de postbezorging handiger is om alle post op één plek in bussen te werpen in plaats van door de straten heen te rijden, maar er is nimmer overleg gepleegd met de bewoners van Otrobanda. ,,Zij krijgen eigenlijk van de een op de andere dag te horen dat er community boxes komen. Als er eerder met de organisaties in Otrobanda gesproken was, hadden we misschien tot andere oplossingen kunnen komen. Als ik spreek voor het Rifgebied, dan kan ik vertellen dat er veel bejaarden wonen, voor wie het niet makkelijk is om bij Kurá Shon Fil te komen. Het Rifgebied bestaat uit 23 steegjes en kent verschillende pleintjes. Er hadden community boxes op een van deze pleintjes geplaatst kunnen worden voor de circa 350 bewoners van dit gebied. Behalve de leeftijd van de bewoners en de afstand tot de community boxes bij Kurá di Shon Fil, speelt ook de kwestie van veiligheid. Otrobanda is niet overal veilig, ook al zijn er camera’s geplaatst”, aldus Manuel. Veel mensen hebben hun sleutel nog niet in ontvangst genomen. Niet zozeer uit protest, maar omdat het voor vooral de oudere bewoners een hele organisatie is om dit te bewerkstelligen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).