Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het verblijfstoerisme kende in juli 2019 een groei van 5 procent. Dat maakt de Curaçao Tourist Board (CTB) bekend.

groei In genoemde maand hebben 37.248 verblijfstoeristen Curaçao bezocht; 1.611 toeristen meer dan in juli 2018.
Nederland, het land waarvandaan nog altijd de meeste toeristen Curaçao bezoeken, vertoonde een groei van 3 procent in het aantal verblijfstoeristen; in juli bezochten 16.454 Nederlandse verblijfstoeristen het eiland. Duitsland presteerde volgens de cijfers van CTB eveneens goed; uit dit land werden in juli 33 procent meer toeristen verwelkomd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De gehele Europese markt kende een groei van 4 procent en bracht in juli 19.727 verblijfstoeristen naar Curaçao.
Over de Noord-Amerikaanse markt maakt CTB bekend dat deze in juli 2019 met 3 procent is gestegen. In die maand werden 7.007 Noord-Amerikaanse toeristen welkom geheten. ,,Ondanks minder vluchten vanuit New York en Charlotte, is het toerisme vanuit de Verenigde Staten met 4 procent toegenomen”, aldus het toeristenbureau.
De Zuid-Amerikaanse markt kent in juli een lichte groei van 2 procent. Additionele vluchten hebben bij deze groei een belangrijke rol gespeeld. Op 11 april is Wingo begonnen met haar twee wekelijkse vluchten vanuit Bogota en Avianca heeft vier additionele vluchten vanuit de Colombiaanse hoofdstad naar Curaçao aan het schema toegevoegd. De extra airlift heeft bijgedragen aan een groei vanuit Colombia. 2.289 Colombiaanse toeristen hebben in juli Curaçao bezocht; een stijging van 26 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
De Caribische regio registreerde in juli een groei van 18 procent; toen werden 3.724 Caribische toeristen op Curaçao verwelkomd. Vanuit Aruba werd een groei van 4 procent waargenomen; 1.294 Arubaanse bezoekers hebben Curaçao in juli aangedaan.
Het aantal nachten dat door toeristen in juli op Curaçao is doorgebracht, is ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder met 2 procent gestegen. In juli zijn 362.000 overnachtingen geregistreerd. Europese toeristen hebben 246.000 nachten op Curaçao doorgebracht, hetgeen gelijk is aan het aantal overnachtingen in juli 2018; toeristen uit Noord- en Zuid-Amerika hebben respectievelijk 49.000 en 43.000 nachten op Curaçao doorgebracht in juli; en toeristen uit de Cariben hebben 23.000 nachten op het eiland gebivakkeerd.
Wanneer gekeken wordt naar het toerisme gedurende de eerste zeven maanden van 2019 wordt een groei van 14 procent geregistreerd. Alle genoemde regionen hebben aan deze groei bijgedragen, aldus CTB. Van januari tot en met juli heeft Curaçao 275.000 bezoekers verwelkomd. Uit Europa waren dit 142.000 toeristen; uit Noord- en Zuid-Amerika respectievelijk 63.000 en 42.000 toeristen; en uit het Caribisch gebied 21.000 toeristen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).