Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In de Chang Arena in Thailand heeft het nationale voetbalelftal van Curaçao de King’s Cup 2019 veroverd.

Kings CupCuraçao speelde afgelopen zaterdag de finale tegen Vietnam. Na de 90 minuten officiële speeltijd was de stand nog 1-1. Jurich Carolina, speler van FC Den Bosch, scoorde in de 58e minuut, maar zeven minuten voor het eindsignaal wist Pham Duc Huy de gelijkmaker te maken. De verlenging leverde geen doelpunten op. Er volgde een strafschoppenreeks waarin Curaçao vijf keer scoorde en Vietnam slechts vier keer raak schoot. Dit bracht de stand op 4-5 en daarmee was de winst voor het Curaçaose nationale team.
De winst is goed voor het zelfvertrouwen van de ploeg van bondscoach Remco Bicentini. Later deze maand wordt de Gold Cup 2019 gespeeld op Jamaica. De King’s Cup wordt door kenners gezien als een goede warming-up voor dit toernooi. Curaçao speelt de eerste wedstrijd van de Gold Cup op 17 juni. Tegenstander is dan het elftal van El Salvador.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.