Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Roderick van Kwartel is nog niet officieel ontslagen als directeur van Refineria di Kòrsou (RdK). De vanwege een omkoopschandaal in opspraak geraakte directeur van de overheids-nv heeft het recht op wederhoor.

gilbert martinaDat zegt Gilbert Martina als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van RdK desgevraagd. In een bijzondere vergadering van de aandeelhouders (BAvA) krijgt Van Kwartel de kans zich te verdedigen en geven ook de Raad van Commissarissen, interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy en de aandeelhouders hun mening over de kwestie. De bijzondere vergadering moet nog worden opgeroepen. Vervolgens moet de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) advies vragen bij Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO). ,,Pas daarna kan de AvA uitspraak doen over zijn ontslag”, aldus Martina.
Van Kwartel werd door de Raad van Commissarissen (RvC) van de overheids-nv naar huis gestuurd, maar de Algemene Vergadering van Aandeelhouders moet uiteindelijk dus beslissen over zijn ontslag. Uit het forensisch onderzoek van Ivy Advocaten is gebleken dat Van Kwartel als interim-directeur van RdK, terwijl de onderhandelingen met ‘preferred partner’ Motiva Enterprises als nieuwe huurder en exploitant van de Isla-raffinaderij vergevorderd waren, was betrokken bij een ‘parallel traject’ voor een strategische partner en dat sprake was van beloftes over winstdeling. Van Kwartel werd geschorst en twee andere RdK-medewerkers werden door interim-directeur De Lannoy ontslagen. De in opspraak geraakte directeur volgde zelf José van den Wall-Arneman op, die begin vorig jaar naar huis werd gestuurd vanwege buitensporige uitgaven voor het moderniseringstraject van Bullenbaai.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).