Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Girobank heeft een nieuwe veiling uitgeroepen voor Hotel Otrobanda. Bij de laatste veiling - die afgelopen woensdagochtend heeft plaatsgevonden - heeft zowel Fernando da Costa Gomez namens een groep van vijf lokale investeerders als Abdul Sebier Attaf namens Pa Bou Real Estate een bod gedaan van 11.250.000 gulden.

otrobandaGirobank kondigde woensdag meteen aan zich te moeten beraden over de biedingen; of de koop doorgaat en wie de nieuwe eigenaar wordt. Gisteren is uiteindelijk bekendgemaakt dat een nieuwe veiling wordt uitgeroepen. Bij de eerste veiling ging het bij het afmijnen mis: Da Costa Gomez wachtte tot de notaris het bedrag van 11.250.000 gulden noemde om ‘mijn’ te zeggen, terwijl Attaf - niet conform de regels - dit bedrag al bood toen de notaris het bedrag van 11,5 miljoen gulden riep. Toen Da Costa Gomez bij het bedrag van 11.250.000 gulden ‘mijn’ riep, deed Attaf dit vervolgens ook.
Volgens informatie waar deze krant over beschikt zou de Girobank de koop in eerste instantie hebben toegewezen aan de groep van Da Costa Gomez, maar door naar verluidt mogelijke juridische stappen van de tegenpartij, heeft de Girobank-directie uiteindelijk besloten de veiling opnieuw te organiseren. De kwestie heeft ook de aandacht van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten in verband met de noodregeling die bij de Girobank is uitgesproken.
Wanneer de nieuwe veiling precies zal plaatsvinden, is vooralsnog onbekend. Naar verluidt zou het gaan om een datum ergens volgende maand. Ook is het nog onduidelijk of de investeerders die bij de veiling van afgelopen woensdag hebben geboden, dan ook mee zullen doen. De nieuwe veiling wordt in ieder geval weer opengesteld voor alle geïnteresseerden. Naar alle waarschijnlijkheid zal notariskantoor Moerdijk & Palm ook met de nieuwe veiling belast zijn.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).