Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het tankstation aan de Cas Coraweg, naast het Radulphus College, ligt volledig tegen de grond.

tankstationVan een andere bestemming voor het terrein is echter geen sprake. ,,Er komt een geheel vernieuwd tankstation”, zegt Gregory Perret-Gentil, eigenaar van het station. ,,De hele set-up dateerde al van 1948, dus dan mag het wel een keer, hè. Natuurlijk is er tussendoor wel gemoderniseerd voor wat betreft de apparatuur, maar zoals het er tot vorige week stond, zo is het in 1948 gebouwd.”
Perret-Gentil diende al begin dit jaar alle aanvragen voor vergunningen in. ,,We hadden gepland om de verbouwing in de grote vakantie te doen, zodat de school er geen last van zou hebben, maar helaas waren de vergunningen te laat binnen. Nu hebben we de sloop in de herfstvakantie gedaan en gaan we nu eerst het grondwerk doen. Alle leidingen vernieuwen en dan alles weer opbouwen. We worden een full-service tankstation.”
De set-up van het tankstation gaat er na de verbouwing anders uitzien. ,,We gaan nu twee maal twee dispensers neerzetten met vier banen, dus dan zal het een stuk efficiënter zijn. Nu moest de ene automobilist vaak nog wachten op de ander als hij klaar was. Dat behoort straks tot het verleden. We hopen eind november klaar te zijn en te heropenen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.