Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Mambo Beach heeft opnieuw een waterpark. In ieder geval tot eind februari.
,,We gaan het weer doen zoals het hoort. Met strengere regels, duidelijke instructies en een lifeguard die toezicht houdt”, aldus de huidige eigenaar, Erik Hazelzet.
Hazelzet was degene die AquaSplash Curaçao op 21 november 2015 opende en later doorverkocht aan ‘een meneer uit Aruba’. Die laatstgenoemde lapte de veiligheidsregels aan zijn laars en werd uiteindelijk zelfs door de directie van Mambo van het water verwijderd. Onder zijn bewind was het park steeds lek, waardoor attracties niet op volle spanning waren, en was er vrijwel nooit begeleiding aanwezig.
De Nederlandse Hazelzet, die ook Aquapark Hellevoetsluis en het park bij Center Parcs Port Zélande runt, is nu gevraagd om terug te komen voor het winterseizoen. Daar had hij wel oren naar, dus sinds een week prijkt er weer een opblaasbare speeltuin voor kinderen en volwassenen op het water tussen Aloha Beach en Madero Ocean Club.
Hazelzet stelt dat de kinderen hier netjes worden begeleid, dat er zwemvesten zijn en shirtjes voor zonbescherming. Elk uur worden er nieuwe mensen op het park toegelaten en elk uur worden er nieuwe instructies gegeven. ,,Hoe vaak de kinderen ook al zijn geweest”, benadrukt de ondernemer.
Er zijn altijd begeleiders aanwezig, zeker twee of drie op het water, aldus Hazelzet. En hoewel het park is gekeurd voor een maximum van tachtig kinderen, legt de huidige eigenaar de grens liever op zestig, omdat dit overzichtelijker is voor de begeleiders en de veiligheid zo volgens hem beter te garanderen is.
Het is volgens Hazelzet een misvatting om te denken dat de aquaparken op het water onveilig zijn. Alleen wanneer er niet voor wordt gezorgd, kan dat volgens hem gevaarlijk zijn. Maar als dat wel netjes gebeurt en de kinderen weten wat ze wel en niet mogen doen, dan is er in zijn ogen niets aan de hand.
Het waterpark is zeven dagen per week geopend, van 10.00 tot 18.00 uur. Kosten om erop te mogen bedragen 15 gulden of 10 dollar per persoon per uur. Curaçaoënaars kunnen gebruikmaken van een ‘local rate’ en krijgen toegang voor 12 gulden. En voor scholen of klassen wordt op aanvraag een speciaal tarief opgesteld.