Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Coca-Cola heeft gisteren 200.000 dollar gedoneerd aan twee Curaçaose milieuorganisaties. De GreenKidz Foundation heeft 50.000 dollar gekregen en Green Force kreeg een bedrag van 150.000 dollar toegekend.

cocacolaDe Curaçao Beverage Bottling Company (CBBC) - dat samen met The Coca-Cola Company het Coca-Colasysteem vormt - viert dit jaar zijn 80-jarig jubileum op Curaçao. De donatie van gisteren wordt de grootste in de geschiedenis van de organisatie op Curaçao genoemd en is onderdeel van de wereldwijde campagne ‘World without Waste’ van Coca-Cola waarmee het bedrijf de strijd tegen plasticafval aanbindt. In het bijzijn van premier Eugene Rhuggenaath, minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling en andere genodigden vond gisteren de donatie aan de genoemde milieuorganisaties plaats.
Coca-Cola lanceerde onlangs de internationale campagne ‘World without Waste’ omdat het bedrijf zijn verantwoordelijkheid wil nemen voor het afvalprobleem dat is ontstaan in de wereld. James Quincey, de voorzitter en ceo van The Coca-Cola Company zei hier onlangs het volgende over: ,,Verpakkingen zijn wereldwijd een probleem voor het milieu. En net als alle andere bedrijven op de wereld die hieraan bijdragen hebben wij van Coca-Cola de verantwoordelijkheid om naar een betere oplossing te zoeken en die te implementeren. Met onze World without Waste-visie investeren we in de toekomst van onze planeet en kunnen we een bijdrage leveren om het verpakkingsprobleem voor eens en voor altijd op te lossen.”
In 2030 wil deze internationale frisdrankfabrikant voor elke plastic fles of elk blikje dat het bedrijf wereldwijd verkoopt er ook een recyclen. Om dat te bereiken zet de multinational in op de ontwikkeling van nieuwe technieken die ervoor moeten zorgen dat de frisdrankflessen en -blikjes voor 100 procent te recyclen zijn. Het bedrijf investeert verder in educatieve programma’s om mensen bewust(er) te maken van het belang van een schoon milieu. Om de prestigieuze doelstelling van 2030 te bereiken, haakt The Coca-Cola Company wereldwijd aan bij anderen die een schoon milieu voor ogen hebben. Op Curaçao is ervoor gekozen de krachten te bundelen met GreenKidz en Green Force. GreenKidz neemt het op zich een ‘groen’ programma te ontwikkelen en te implementeren om 3.000 jongeren milieubewuster te maken. Green Force zal investeren in het op poten zetten van een recyclingfabriek die aan de nieuwste internationale normen voldoet zodat het gerecyclede materiaal geëxporteerd kan worden.
Maya Matthias de voorzitter van GreenKidz is blij met de 50.000 dollar die haar stichting gekregen heeft van CBBC: ,,We gaan dat geld gebruiken om een groene ‘mindset’ te realiseren bij 3.000 jonge mensen. Via een onderwijsprogramma waarbij het van cruciaal belang is goed samen te werken met de scholen van Curaçao, de overheid en alle andere belanghebbenden.” Met de 150.000 dollar die Green Force van CBBC gekregen heeft, zal het bedrijf, in samenwerking met CBBC, investeren in het moderniseren van de recyclingfabriek, zo gaf Timo Brouwer van Green Force te kennen. De investering zal er ook voor zorgen dat Green Force grotere hoeveelheden plasticafval kan verwerken. En er zullen meer inzamelplaatsen komen voor de consument om recyclebaar afval in te leveren.
Myrthe George-Verhulst, de sales & marketing manager van CBBC gaf gisteren een update over milieuvriendelijke veranderingen van het lokale productieproces van CBBC. ,,Tegen het einde van dit jaar zullen alle petflessen die wij produceren voor 25 procent uit gerecycled materiaal bestaan. Tegen die tijd zullen alle 20oz-drankjes zoals Fria, Coco-Rico en Criollita in lichtgewicht flessen worden verkocht. In 2019 zullen we overgaan op de ‘short cap’, een andere sluiting waardoor er minder plastic nodig is voor het produceren van niet alleen de fles maar ook de dop. Ons Dasani-water zit al in een lichtgewicht fles die voor 30 procent bestaat uit plantaardige hars. Minder plastic dus. Op naar een World without Waste.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).