Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De actievoerders hadden, in tegenstelling tot de vreedzame manifestatie op het Wilhelminaplein woensdag, gisteren geen toestemming voor de manifestatie bij het PWFC-gebouw. Dat heeft minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie gisteren tijdens een persbijeenkomst van de ministerraad verklaard.


Geen toestem manifestatieOok over de manifestatie van woensdag had de bewindsman een en ander op te merken. Hoewel de actievoerende vakbonden toestemming hadden voor een manifestatie op het Wilhelminaplein in Punda, was er geen toestemming verleend voor een manifestatie op de openbare weg en dus ook niet bij de ingang van Fort Amsterdam. ,,Ze hadden dus niet het recht de toegang tot Fòrti te blokkeren”, aldus Girigorie. ,,Wat steeds wordt gezegd, namelijk dat iedereen het recht heeft te manifesteren, klopt niet. Je mag manifesteren, zolang dit niet de openbare orde verhindert. Nu werd er een openbare weg geblokkeerd door actievoerders. Dat is in geen enkel geval oké.”
Het actievoeren liep gisteren op verschillende momenten uit de hand; her en der werden brandjes gesticht en maakten protesteerders zich schuldig aan vernieling en vervuiling. Op sommige plaatsen wilden de actievoerders niet luisteren naar de politie en werden ze aangehouden. Voor deze manifestatie was in geen enkel geval toestemming verleend, zo benadrukt de Justitieminister. ,,Dat betreur ik. We geven altijd de ruimte om actie te voeren, maar dat moet wel binnen de kaders van de wet.” Om die reden - zo stelt Girigorie - zijn de autoriteiten gisteren ingeschakeld. ,,Om de openbare orde te handhaven.”
Eerder waarschuwde Girigorie al voor alcoholgebruik onder de actievoerders. ,,Jammer genoeg was er ook vandaag (gisteren, red.) weer drank aanwezig. Dat is betreurenswaardig.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.