Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Gillian Justiana heeft per direct afscheid genomen van het betaalde voetbal. Dat meldt de website Voetball247.nl. De 26-jarige verdediger reisde deze zomer nog met het nationale elftal van Curaçao naar de Gold Cup.

Gillian Justiana stoptJustiana gaat aan de slag als assistent-jeugdtrainer bij PSV en gaat meer tijd besteden aan zijn voetbalschool AJ Soccerdreams en het begeleiden van jonge profvoetballers.
,,Er zijn wel clubs geweest die interesse toonden, maar dit paste voor mijn gevoel niet bij de ambities die ik had. Mijn voetbalschool in Zwolle was het afgelopen jaar succesvol en daarom vond ik het op dit moment een goed plan om de school en andere activiteiten daar omheen uit te breiden. Daarmee bedoel ik ook het begeleiden van jonge profvoetballers. Tegenwoordig is het gemakkelijk om jezelf zaakwaarnemer te noemen, maar ik wil de talenten echt begeleiden. Verder word ik assistent-trainer bij PSV onder 13, voor mij een nieuwe stap in de voetbalwereld”, aldus Justiana tegenover Voetbal247.
Justiana neemt op relatief jonge leeftijd afscheid, maar hij kijkt met plezier terug op zijn periode als profvoetballer. ,,Ik heb acht jaar kunnen genieten van iets wat ik altijd graag wilde doen. Het hoogtepunt voor mij was mijn debuut voor PEC Zwolle in 2009, ook de periodetitels die ik met deze club en met Helmond Sport wist te pakken, waren geweldig. Natuurlijk moet ik ook mijn deelname met Curaçao aan de Gold Cup noemen en het winnen van de Caribbean Cup. Al met al best mooi om op terug te kijken.”
Justiana zou nog wel in het amateurvoetbal willen spelen. ,,Ik ben nog fit en zou zeker nog van waarde kunnen zijn bij een mooie amateurclub. Dit moet natuurlijk wel passen in de bezigheden die ik heb bij de voetbalschool en het begeleiden van spelers.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).