Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het filmpje dat Rescue Paws Foundation Curaçao maakte van de opzienbarende transformatie van een ten dode opgeschreven zwerfhond, is opgepakt door het Britse Dagblad The Independent. De aangepaste Engelse versie op de Facebookpagina van de krant was gisteren 154.000 keer bekeken.


julesIn de video is te zien hoe een zwaar ondervoede zwerfhond die onder de schurft zit op 17 mei door twee vrijwilligers van de stichting bij de Julianabrug wordt gevonden. Het beestje, dat nauwelijks kan lopen, krijgt de naam Jules. Maar in twee maanden tijd verandert Jules van een angstig schepseltje in een kwispelende, aanhankelijke hond. Dat heeft alles te maken met de goede zorgen van Manon Starke-Middelveen bij wie hij wordt ondergebracht. 
Op Facebook beschrijft Rescue Paws Curaçao de situatie waaruit Jules mogelijk vandaan komt, zoals de meeste zwerfhonden: eerst nog aan een ketting in een achtertuin van een huis zonder aandacht van een baasje of van andere honden en dan van het ene op het andere moment gedumpt ergens ver weg van dat huis. Zo vinden de vrijwilligers Jules, verward en uitgeput en met een heup uit de kom, op de Julianabrug. 
In het pleeggezin krijgt hij wel liefde en aandacht. Twee maanden later is de heup geopereerd, heeft Jules zijn zachte haren én het vertrouwen in de mensen weer terug. Op het filmpje is te zien hoe hij tevreden naast zijn pleegmoeder ligt en weer eetlust heeft. Nu zoekt Rescue Paws Curaçao een nieuw thuis voor Jules. ,,Een huis waar hij lekker van de dagen kan genieten. Hij is snel tevreden: een bak eten, een aai, wat aandacht en een beetje schaduw maken hem compleet gelukkig.”
Rescue Paws Curaçao is een non-profitorganisatie die vecht tegen het dierenleed op Curaçao. De stichting biedt hulp bij sterilisaties, tijdelijke opvang en adoptie van de dieren. ,,Ons doel is om dieren een verdiende tweede kans te geven op een mooi leven op Curaçao of in Nederland”, zo staat op de Facebookpagina.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).