Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin blijft in ieder geval tot april volgend jaar rechtstreekse vluchten uitvoeren tussen Düsseldorf en Curaçao.

airberlin

Dat is het resultaat van twee maanden intensief overleg en een tweedaags bezoek aan Duitsland van een Curaçaose delegatie begin april.
Air Berlin heeft positief besloten op het verzoek om in ieder geval de wintermaanden twee keer per week, op dinsdag en donderdag, vluchten uit te voeren met de Airbus 330. Vanaf vandaag kunnen ook weer tickets geboekt worden voor oktober tot april en zullen de reisorganisaties geïnformeerd worden over de voortzetting van de dienstverlening.
Half mei berichtte deze krant al dat de onderhandelingen van de Curaçao Tourist Board (CTB) en Curaçao Airport Holding met de Duitse luchtvaartmaatschappij de goede kant opgingen. Het wachten was nog op een akkoord zwart op wit. ,,We hebben de bevestiging binnen”, zegt Hugo Clarinda, waarnemend directeur van de CTB. ,,Air Berlin vliegt de wintermaanden gewoon door.” Wat er daarna gebeurt, is nog niet duidelijk.
De toeristische sector reageerde begin april geschokt op het bericht dat de Duitse luchtvaartmaatschappij per 1 oktober zou stoppen met de vluchten op Curaçao. Dat het contract met de CTB die maand afliep, was bekend, maar men was in de veronderstelling dat de maatschappij toch in ieder geval het hoogseizoen zou overbruggen. Sinds vanaf 2011 vanuit Duitsland rechtstreeks naar Curaçao kan worden gevlogen groeide de Duitse markt van 6.000 bezoekers naar 22.200 vorig jaar.
Clarinda ontkende destijds dat achterstallige betalingen van het toeristenbureau een rol zouden spelen, maar zei dat de beslissing van de luchtvaartmaatschappij te maken had met de markten waarop de maatschappij zich wil concentreren. Volgens luchtvaartnieuws.nl zou Air Berlins strategische partner Etihad Airways meer zien in Noord-Amerika dan in het Caribisch gebied.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).