Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het is vandaag de dag van het inleveren van de verkiezingslijsten bij het Hoofdstembureau bij Kranshi in Otrobanda. Op de lijst staan op dit moment 14 partijen die zich hiervoor hebben aangemeld, zo meldt het Hoofdstembureau.

hoofdstembureauDat wil overigens niet zeggen dat er niet meer partijen mee willen en gaan doen. Want ook vandaag kunnen partijen zich nog melden, mits zij de nodige documenten - zoals de kandidatenlijst met personen die kiesgerechtigd zijn, ingeschreven staan op Curaçao en de Nederlandse nationaliteit hebben - bij zich hebben, zo wordt door persvoorlichter Sheryl Losiabaar uitgelegd. Er moet ook 2.000 gulden betaald worden.
De dag zal om 16.00 uur afgesloten worden met een persconferentie.
,,Omdat er veel partijen zijn, zijn er regels opgesteld voor participatie van de pers”, zo wordt nader uitgelegd. Zo mogen er geen interviews gehouden worden op het moment dat de lijst ingediend wordt omdat dit opstopping veroorzaakt in de zaal en op de trap. Er is buiten op het terrein een gebied aangewezen waar de interviews achteraf gehouden kunnen worden. De leden van de pers moeten bovendien hun perskaart bij zich hebben. De partijen die zeker hun lijst gaan indienen en die ook al een tijdstip daarvoor hebben zijn MAN (10.00 uur), Movementu Progresivo (MP, 11.00 uur), Un Kòrsou Hustu (Hustu, 11.40 uur), Democratische Partij (DP, 12.00 uur), Partido Inovashon Nashonal (PIN, 12.20 uur), Movementu Kousa Promé (MKP, 12.40 uur), Partido Alternativa Real (PAR, 13.00 uur), Movementu Futuro Kòrsou (MFK, 13.20 uur), Movementu Speransa (Speransa, 14.00 uur), Pueblo Soberano (PS, 14.20 uur), Kòrsou di Nos Tur (KdNT, 14.40 uur), Partido Nashonal di Pueblo (PNP, 15.00 uur), Movementu Push Kòrsou (MPK, 15.20 uur) en Partido Aliansa Nobo (PAN, 15.40).
De partijen die al in de Staten vertegenwoordigd zijn hoeven geen steunstemmen te verzamelen. Er zijn op dit moment zes partijen die dit wel moeten doen. Mensen die de lijst willen ondersteunen kunnen dat doen op 18 en 19 maart, tussen 9.00 en 16.00 uur. De partij moet een aantal handtekeningen verzamelen van ten minste één procent van het totaalaantal geldige stemmen (79.014) bij de laatste verkiezingen, om uiteindelijk ook echt aan de verkiezingen mee te mogen doen. Elke partij moet daarnaast nog officieel een kleur toegekend krijgen.
Bij de verkiezingen van 5 oktober 2016 meldden zich ongekend veel partijen bij de inschrijving, maar liefst 21.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).