Van een onzer verslaggevers 

Willemstad - Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het Land Curaçao. Zo beschrijft het nieuwe kabinet-Koeiman de revolte van gisteren in de Staten. De Openbare Vergadering liep gisterochtend volledig uit de hand.
muiterijMinister-president Hensley Koeiman (MAN) betreurt de ‘inbreuk op de democratie’. ,,De oppositie moet de regering controleren, maar kan niet het democratische proces verstoren in een poging naar de macht te grijpen”, zegt Koeiman. ,,De volksvertegenwoordiging in het parlement bestaat uit 21 Statenleden. En niet veertien. Pas wanneer het parlement compleet is, kan worden vastgesteld of er daadwerkelijk sprake is van gebrek aan vertrouwen in het nieuwe kabinet.”
De aantijging dat het nieuwe kabinet illegaal zou handelen, doet Koeiman zeer. ,,In aanloop naar deze eerste openbare vergadering hebben wij ons terdege laten informeren door juristen, en door enkele griffiers. Op geen enkel moment hebben wij van de experts vernomen, dat wij niet volgens de wet handelden. Het kabinet was ervan overtuigd te goeder trouw en eer te zijn.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).