Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ook volgend jaar is er weer het traditionele gratis concert als opening van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF). gratisconcertDat zegt Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon in een interview met NoticiaCla.
De organisatie wil de kaartjes voor het gratis concert in de toekomst wel op een andere manier uitdelen en mogelijk ook op een andere dag. ,,Hoe en wanneer precies weten we nog niet”, zegt Percy Pinedo, woordvoerder van de stichting. ,,Maar het moet anders. De mensen staan nu te lang in de zon.”
In juli leek het er nog op dat Fundashon Bon Intenshon dit jaar voor het laatst een gratis concert zou organiseren. De stichting was volgens Pinedo teleurgesteld dat premier Ben Whiteman de oorzaak voor de matige opkomst voor de viering van Dag van de Vlag op 2 juli zocht in het uitdelen van de toegangskaarten voor het concert van Juan Luis Guerra en Kassav bij Sentro di Bario in Montaña. In het interview met NoticiaCla uit Elias zich voorzichtiger. ,,Het was niet de overheid maar een medewerker die heeft gezegd dat we de kaartjes op een andere dag moeten uitdelen.”
De stichting vindt het belangrijk om het jazzfestival te openen met een gratis concert. Elk jaar worden op het eiland 5.200 kaarten uitgedeeld. ,,Het is vooral bedoeld voor mensen die zich geen entreekaartje kunnen veroorloven”, zegt Pinedo. ,,Zij kunnen dan ook een avondje proeven van het evenement.” Elias roept mensen op zich te melden als zij een goed idee hebben voor het uitdelen van de kaartjes.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).