Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het House of Change op de eerste etage van winkelcentrum Colon krijgt een nieuwe hoofdingang. hnoliftHet personeel van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) dat in het trainingscentrum wordt voorbereid op de overgang naar het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (HNO) komt binnen via een trap of lift aan de voorzijde van het pand.
Het werk wordt volgens Jacques Heide uitgevoerd door een ‘kleine lokale aannemer’. Heide begeleidt als transitiemanager voor uitvoeringsorgaan Usona onder andere de overgang van het personeel van Sehos naar HNO. De hele renovatie van de ruimte in Colon, dus ook de constructie van de trap en de lift, valt buiten de werkzaamheden en het terrein van Ballast Nedam die het nieuwe ziekenhuis bouwt. ,,Alles voor het House of Change, behalve dan het meubilair, wordt lokaal gemaakt”, zegt Heide. Hoeveel de aanleg van de trap en lift precies gaat kosten, kon Heide gisteren niet zeggen. ,,Maar toch wel enkele tienduizenden guldens.”
De nieuwe ingang is nodig om te voorkomen dat bezoekers van House of Change via Colon naar binnen moeten. ,,Want dat is natuurlijk niet de bedoeling.” De eerste trainingen van het ziekenhuispersoneel beginnen binnenkort. Heide verwacht dat de faciliteiten eind deze maand in gebruik worden genomen. In mei dit jaar zei Nadine Joubert, plaatsvervangend programmamanager bij Usona, dat wordt begonnen met algemene trainingen, zoals klantgerichtheid. ,,Pas als de ‘human resource roadmap’ klaar is, kan voor elke medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan worden gemaakt waarop de bijscholing wordt afgestemd”, zei zij destijds. Het ‘huis van veranderingen’ zal straks ook dienen als informatiecentrum over het nieuwe ziekenhuis en als ontmoetingsplek en vergaderlocatie voor wie bij het project betrokken is.
Na de overgang naar HNO wordt het onderkomen van het trainingscentrum overgedragen aan de overheid. Volgens Heide beheert Fundashon Kas Popular (FKP) het winkelcentrum. ,,Het is aan de overheid om te beslissen wat er in de toekomst gebeurt met de ruimte.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).