Van onze correspondent
Amsterdam - Tegen een oer-Hollands decor van grachtenpanden en een kerktoren is gisteren in Amsterdam een muzikaal eerbetoon gebracht aan Tula.
tulaconcertDe op Sint Eustatius geboren zangeres Shirma Rouse die op Curaçao de middelbare school doorliep voordat zij naar Nederland verhuisde, de Tula All Star-band, het ZO! Gospel Choir en ‘special guest’ Giovanca Ostiana verzorgden vanaf een ponton in de Kloveniersburgwal een herdenkingsconcert.
Onder grote publieke belangstelling - zowel langs de volgepakte kaden als in bootjes - werd met een mix van uiteenlopende muziekstijlen als tambú en gospel onder de titel ‘Tula - Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula - Herdenken, Bezinnen en Vieren), het gedachtegoed van de Curaçaose verzetsstrijder - vrijheid, emancipatie en hoop - uitgedragen.
Het herdenkingsconcert maakte deel uit van het Amsterdamse Grachtenfestival en was mede geïnitieerd door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (Ninsee) en de Vereniging Antilliaans Netwerk (VAN). Woensdag volgt in Amsterdam nog de jaarlijkse Tula-lezing.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).