Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alleen de handtekeningen zijn nog niet gezet, maar Rif Resort Hotel en Orco Group hebben een akkoord bereikt over de verkoop van het pand en de faciliteiten van het Marriott Hotel.

marriott3

,,Partijen hebben elkaar gevonden”, aldus Frans Heiligers, woordvoerder van Rif Resort, gisteren in een verklaring. Heiligers kan nog ‘geen bijzonderheden vrijgeven’ omdat ‘de diverse aan de deal klevende randvoorwaarden nu in overleg met alle betrokken stakeholders nader worden uitgewerkt’. Maar als dat is gebeurd kunnen de handtekeningen worden gezet en is er een formele overeenkomst.
Rif Resort liet de werknemers van Marriott tijdens een bijeenkomst op 23 juni weten dat de onderhandelingen met kandidaat nummer één - Orco Group - nog ‘volop aan de gang’ waren. Deze krant voorspelde eerder al dat het begin augustus tot een akkoord zou komen na twee weken afrondende onderhandelingen in vervolg op de technische inspectie van het pand half juli. En zover is het inderdaad, blijkt nu. ,,De onderhandelingen zijn gestopt, omdat partijen elkaar hebben gevonden en zich nu toeleggen op de voorbereiding van de uitvoering”, schrijft Heiligers. Inmiddels is ook Lionstone, kandidaat nummer twee, op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen.
Wat de verkoop betekent voor de ongeveer 200 werknemers van het Curaçao Marriott Hotel is onduidelijk. Eind vorige week zei advocaat Olga Kostrzewski nog dat het beslag dat een groep van 59 hotelmedewerkers op de bezittingen van Rif Resort Hotel liet leggen nog steeds van kracht is. De werknemers willen weten wanneer en voor hoelang het hotel dichtgaat na de verkoop van gebouw en terrein en eisen duidelijkheid over hun rechtspositie. Volgens eerdere berichten van Rif Resort zal Marriott International betrokken blijven bij het hotel, maar zal de nieuwe eigenaar het personeel niet overnemen. Zodra mensen in dienst kunnen worden genomen zullen ‘belangstellenden opnieuw moeten solliciteren’.
De verklaring van Heiligers gaat niet in op de situatie van het personeel van Marriott. ,,Zodra het akkoord bezegeld is, zullen staf en personeel van het hotel als eersten worden ingelicht.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).