Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft gistermiddag een voorlichtingsbijeenkomst belegd met de grote supermarkten en slagerijen van Curaçao. VleegvergunningAanleiding is het relatief grote aantal bedrijven dat niet aan de eisen blijkt te voldoen als de keuringsdienst van Veterinaire Zaken onaangekondigd langskomt voor een controle.
Sinds kort is het team keurmeesters van Veterinaire Zaken weer compleet en zijn de controles geïntensifieerd. Volgens Jennyfer Nicolina, de dierenarts van Veterinaire Zaken, hebben zij bij de twiting tot nu toe uitgevoerde controles vijfmaal een bedrijf moeten sluiten. ,,Deze bedrijven leven de eisen van de vergunning niet na”, licht Nicolina toe. ,,We hebben het hier dan over vlees dat over de datum is of de omgang met verschillende soorten vlees en vleeswaren is niet zoals het moet. We mogen de gegevens dat een op de vier bedrijven niet voldoen aan de eisen, niet direct doortrekken naar alle 190 bedrijven die we moeten controleren, maar het geeft wel een indicatie.”
De controles zijn voorlopig stopgezet. ,,Even geen verrassingen. Het leek ons verstandig om eerst een voorlichtingsbijeenkomst te beleggen in plaats van door te gaan met de controles. Blijkbaar weten veel bedrijven niet meer aan welke eisen ze moeten voldoen.” De eerste voorlichtingsbijeenkomst is voor grote supermarkten en slagerijen. Voor de overige bedrijven volgt een tweede bijeenkomst.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).