Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De drie verdachten die zijn gearresteerd op Curaçao in de omvangrijke Troya-zaak blijven langer vastzitten.

Gisteren zijn zij in verzekering gesteld. Zakenman Nachman Grynsztein is ook verdachte in de zaak. Hij werd op de dag van zijn arrestatie, maandag, echter al weer naar huis gestuurd, maar heeft wel beperkingen opgelegd gekregen.
Dat bevestigt woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao, Norman Serphos, desgevraagd. Zo is het paspoort van de man afgenomen en moet hij zich te allen tijde beschikbaar stellen voor de politie. Of de twee die zijn aangehouden in het buitenland, respectievelijk Amerika en Nederland, nog vastzitten kan Serphos niet zeggen.
Hij benadrukt dat het om een Nederlands onderzoek gaat, waarbij Curaçao heeft geholpen door middel van een rechtshulpverzoek en voor meer informatie contact moet worden opgenomen met het Landelijk Parket van het OM in Nederland. Deze waren gisteren echter niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).