Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Eind deze week zullen een paar bewoners van Wishi bij het medisch tuchtcollege een klacht indienen tegen de PS-minister van Gezondheid, Milieu en Natuur. Dat heeft Kenneth Valpoort, vakbondsman en bewoner van Wishi tegenover deze krant bevestigd.
Whiteman wordt aangeklaagd omdat hij als minister met een medische achtergrond, niets onderneemt tegen de gezondheidsklachten die wijkbewoners hebben als gevolg van de uitstoot van de raffinaderij, zo legde Valpoort uit. ,,De bewoners weten niet wat voor giftige stoffen ze inademen. Er wordt gezegd dat de uitstoot van de raffinaderij vanadium bevat, de gezondheid van veel mensen staat op het spel.” Volgens Valpoort gaat het niet alleen om de overlast van de groene smurrie waar de laatste weken zoveel om te doen is geweest. Bewoners uit wijken die veel overlast hebben van de uitstoot van de raffinaderij, laten via de lokale media en Facebook meer en meer van zich horen. Ook worden foto’s geplaatst van de aanslag van de groene substantie.
Minister Whiteman en premier Asjes bezochten Wishi vorig jaar nadat een bewoner in een radioprogramma klaagde over de overlast van de groene smurrie. De Milieudienst adviseerde de minister dit jaar naar aanleiding van een klein onderzoek van de dienst vorig jaar, om een extern laboratorium onderzoek naar de substantie te laten doen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).