Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De duikindustrie op Curaçao heeft groeipotentieel. Dat stelt de ‘Dive Task Force’ van de Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata). Er worden nu gemiddeld 325 duiken gemaakt per dag in de wateren rond het eiland. Van deze duikers is negentig procent toerist.
Uit een recente studie van Chata blijkt dat deze industrie jaarlijks 21,3 miljoen dollar oplevert. Daarbij is er vanuit gegaan dat een duiker gemiddeld 300 dollar per dag spendeert aan een accommodatie, duikapparatuur, excursies en eten en drinken.
,,Om de impact van de duikindustrie op Curaçao beter te kunnen begrijpen heeft de Chata onlangs hiernaar een onderzoek gedaan”, zo wordt uitgelegd. ,,De duikindustrie is een nichemarkt voor Curaçao met groot groeipotentieel.”
Volgens de Dive Task Force profiteren ook de hotels en appartementen van het toenemende duiktoerisme. Er worden, zo blijkt uit de resultaten van de studie, ongeveer tweehonderd kamers bezet op dagelijkse basis door een duiktoerist.
,,Dit is een enorm aantal”, stelt ceo van Chata, Liza Dindial. ,,Stel je eens 200 kamers per dag voor, dat zijn er 1.400 per week en 72.800 per jaar. Het belang van de duikindustrie wordt in dit geval gemeten door de economische impact op het eiland. (…) Duikers worden gezien als actieve reizigers, die een auto en kamer huren, duikapparatuur kopen of huren en eten en drinken in onze restaurants en winkels en daarom flink bijdragen aan onze economie.”
De meeste duikers komen uit Nederland, gevolgd door Amerika en Brazilië. Chata’s doel is om meer data te verzamelen, wat zal bijdragen aan het besef van het belang van de toerismesector. Het duikonderzoek is gebaseerd op data beschikbaar gesteld door duikscholen op Curaçao.
Tot de Dive Task Force behoren Atlantis Watersports, Caribbean Sea Sports nv, Dive Center Scuba Do, Duikcentrum Van de Ven, Go West Diving, Goby Divers & Watersports nv, Ocean Encounters, Relaxed Guided Dives bv en The Dive Bus.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.