Van onze redactie
Buenos Aires - Zware overstromingen in het westen van Brazilië hebben ervoor gezorgd dat al 1.200 families geëvacueerd moesten worden. Dat meldt La Chispa.

Het waterniveau is over de oevers gestroomd en heeft verschillende huizen en stukken land blank gezet. Het is het hoogst dat de rivier ooit gestaan heeft. Vier dorpjes stonden gisteren al bijna volledig onder water nadat de Acrerivier buiten zijn oevers trad.
Honderden politieagenten en reddingsteams zijn bezig in de streek om 4.000 mensen die slachtoffer zijn geworden van de overstroming te helpen. Het water heeft wegen, telefoonlijnen en andere middelen voor transport en communicatie onbruikbaar gemaakt.
De burgemeesters uit de grootste gebieden hebben een noodsituatie afgekondigd. De weerberichten voorspellen nog meer regen de komende dagen, waardoor de kans groot is dat de overstromingen nog erger zullen worden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).