Van onze redactie
Willemstad - Een uniek moment, ook voor Curaçao, toen zaterdag de twee broers Timber - met Curaçaose roots - allebei voor Oranje op het veld stonden en de Nations Leaguewedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina met 5-2 wonnen.

TimberDe 23-jarige broers werden daarmee de derde tweeling ooit die samenspeelde in het eerste elftal van Nederland. De wedstrijdcommentator van de NOS stond er in zijn verslag ook bij stil.
De broers begonnen in het stadion in Eindhoven allebei nog op de reservebank. Na een uur spelen kwam Jurriën Timber in het veld en vlak voor tijd mocht ook Quinten Timber binnen de lijnen zijn voetbalkunsten vertonen. Hij viel gelijk op.
Een bijzonderheid, zo moet bondscoach Ronald Koeman hebben beseft. Samen met zijn broer Erwin Koeman, die nu zijn assistent is, speelden zij ook samen in Oranje. Als basisspelers werden zij Europees kampioen in 1988.
Maar de Timbers zijn ook nog eens tweeling. Na Willy en René van de Kerkhof en Frank en Ronald de Boer is Oranje daardoor een tweeling-debutant rijker en het achtste broers-koppel dat samen een interland speelde voor het Nederlands elftal.
De Timber-broers speelden al eerder samen voor Jong Oranje, weet 1908.nl, en mochten dit gisteren voor de eerste keer doen tijdens een A-interland voor het grote Oranje. Quinten Timber speelde zijn tweede interland. De Feyenoord-middenvelder debuteerde in maart dit jaar tijdens de verloren wedstrijd tegen Duitsland (2-1). Arsenal-verdediger Jurrien Timber (ex-Ajax) is net teruggekeerd van een knieblessure.
Na afloop van de voor de familie memorabele wedstrijd, gaf Quinten Timber aan dat er vroeger eigenlijk nooit van is gedroomd. ,,Je kijkt natuurlijk naar de wedstrijden van het Nederlands elftal. Nu sta je er zelf, maar het is niet per se dat we er samen op zolder over spraken”, aldus Quinten bij de NOS. Toch is het een droom die uitkomt voor de voetbaltweeling én voor hun op Curaçao geboren moeder Marilyn. ,,Ze hebben hier zó hard voor gewerkt.” Vijf zoons voedde Marilyn Timber in haar eentje op. ,,Achteraf ben ik heel dankbaar en trots dat het me is gelukt om hen groot te brengen”, zei ze eerder tegen de EO. ,,Maar zonder God had ik het niet gered.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.