Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De bouwvergunning van hotel-in-aanbouw Secrets in San Nicolas is juridisch op de juiste manier uitgereikt. Er zijn geen redenen om de vergunning in te trekken.

ARUSecretsHet Gemeenschappelijk Hof van Justitie deed woensdag uitspraak in een hoger beroep dat door tien buurtbewoners van Sero Colorado was ingesteld. Na de uitspraak - die in het voordeel van de regering is - heeft de regering woensdagavond het winnen van de rechtszaak via een persbericht bekendgemaakt.
Met de uitspraak van de rechters in hoger beroep, kunnen de bouwwerkzaamheden van het project van hotel Secrets worden voltooid. De planning is dat het hotel begin 2025 de deuren opent.
Het hotel heeft de uitspraak van de rechtszaak niet afgewacht en is enkele weken geleden al begonnen met sollicitatiegesprekken. Secrets wil het liefst met Arubaans personeel werken. Het hotel zal een belangrijke aanwinst zijn voor de werkgelegenheid van San Nicolas, aldus de regering.
Dienst Openbare Werken (DOW) en Directie Wetgeving en Juridische Zaken (DWJZ) waren betrokken bij de vergunningaanvraag, maar assisteerden ook bij de rechtszaak. De regering laat weten dat ze de professionals van DOW en DWJZ dankbaar is voor hun inzet.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.