CGTC stelt herstructurering kabinet-Pisas voor

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vakbondscentrale Central General di Trahadonan di Corsow (CGTC) is bezorgd over de recente politieke ontwikkelingen. ,,De vakbonden hebben vastgesteld dat een minister van het kabinet-Pisas II dit land eenzijdig en autoritair regeert, zonder enig respect voor de legitieme instellingen in dit land”, wordt onder andere aangevoerd, doelend op minister Javier Silvania (MFK).

SilvaniaUitgelegd wordt dat de vakbonden jarenlang de verschillende ontwikkelingen in de gemeenschap in de gaten hebben gehouden en stellen ‘erg bezorgd’ te zijn ‘over de recente besluiten die worden genomen door de regering’. Als voorbeeld wordt genoemd ‘de massale kwijtschelding van belasting voor vrienden’, ‘het openen van afvalstortplaatsen waar alleen grote vrachtwagens gratis afval kunnen storten’. Aangegeven wordt dat dit laatste punt is bijgesteld na acties van de vakbond BTG waardoor nu het openstellen van de vuilstortplaatsen voor iedereen gratis is.
CGTC stelt een herstructurering voor binnen het kabinet-Pisas II. Want: ,,De wet, de democratische organen en procedures moeten gerespecteerd worden. De regering mag de politieke crisis niet als excuus gebruiken om wetten of legitieme organen en voorwaarden te schenden of te negeren.”
De centrale stelt dat vakbonden geloven in een regering die echte en continue participatie voorstaat, met volledige raadpleging voor, tijdens en na belangrijke kwesties die ook de arbeidersklasse en de gemeenschap aangaan. En zo wordt eraan toegevoegd, doelend op genoemde minister: ,,Vakbonden zullen onder geen enkele voorwaarde de eenzijdige werkwijze van deze minister accepteren en vragen hem nadrukkelijk om van zijn paard af te stappen en de zaken van dit land op een serieuze, eerlijke, legale en transparante manier aan te pakken, zonder enige ‘pretentie van wijsheid’, waarbij hij doet alsof hij meer weet dan iedereen in dit land.”
Samenvattend stelt CGTC dat politieke stabiliteit belangrijk is, met een serieuze regering, die respect voor zichzelf heeft en de noden van het volk en de arbeidersklasse moet behartigen. ,,Vanuit een reëel vakbondsperspectief betreffende de politieke situatie van Curaçao, hebben de vakbonden zich verenigd om vastberaden stappen te zetten, die gebaseerd zullen zijn op een combinatie van actie en compromis op verschillende niveaus”, zo wordt tot besluit benoemd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.