Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op Playa Piskadó op Westpunt is zondag tumult ontstaan toen een groep jongeren luide muziek afspeelde. Enkele toeristen benaderde de jongeren en verzochten hen om het volume te verlagen.

Wat begon als een verzoek, ontaardde echter in een gewelddadige confrontatie. Volgens de persoon die een video-opname maakte van het incident en dit op Facebook plaatste, escaleerde de situatie snel. Twee vrouwelijke toeristen werden aangevallen en toen een man probeerde de vrouwen te beschermen, werd hij eveneens slachtoffer van fysiek geweld. Wat er precies gezegd is tijdens het verhitte gesprek is onbekend. Hoewel de regering van Curaçao heeft besloten om een aantal stranden als onderdeel van haar toerismebeheer te ontwikkelen met steun van de Curaçao Tourist Board (CTB), valt Playa Piskadó niet binnen deze groep. Dit strand, internationaal bekend om zijn zeeschildpadden, wordt jaarlijks veelvuldig bezocht, door toeristen, maar is vooral belangrijk voor de vissers en lokale bevolking.

piskado


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.