Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In samenwerking met het ministerie van Onderwijs van Aruba is een week georganiseerd met verdiepingssessies, workshops en een conferentie voor verschillende stakeholders uit het onderwijs.

Onderwijs3Onderwerp was ‘Conscious Discipline’, in het Papiaments ‘Disiplina Konsiente’. Het is een methode voor volwassenen die zich richt op de ontwikkeling van zeven vaardigheden met als doel zelfregulering op het sociaal-emotionele gebied te bereiken. ,,Het idee is dat volwassenen deze vaardigheden eerst ontwikkelen en vervolgens kinderen begeleiden bij het ontwikkelen van dezelfde vaardigheden, zodat ze hun eigen sociaal-emotionele gedrag kunnen reguleren”, zo is de nadere uitleg.
Minister Sithree ‘Cey’ van Heydoorn (MFK) nam op virtuele wijze deel aan de conferentie. Als verrassing participeerde ook de minister van Financiën, Javier Silvania (MFK).
Schooldirecteuren die vorig jaar ook deelnamen, kregen de kans om dieper in de methodologie te duiken. Nieuwe personeelsleden van (speciale) scholen voor funderend onderwijs, voorschoolse instellingen, culturele en sportieve organisaties namen deel aan een tweedaagse workshop en de Conscious Discipline-conferentie die ook bedoel was voor het personeel van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) en schoolbesturen. De week werd georganiseerd door het Conscious Discipline-werkteam samen met twee gecertificeerde Conscious Discipline-trainers uit Aruba, Regina de Kort en Vanessa Tromp, bijgestaan door mede-facilitators Sharline Rodriguez en Shaska Kock.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.