Peter R. de Vries Foundation stort zich op oplossing dood Mike Venema

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 100.000 euro uit aan de persoon wiens informatie leidt tot de aanhouding en veroordeling van de personen die de moord op Mike Venema op hun geweten hebben. De Europese Nederlander leek in 2018 letterlijk van de aardbodem te zijn verdwenen. Maar op 5 juli 2019 werd zijn lichaam door een krabduiker op de bodem van de zee in zijn auto gevonden. Alles wijst erop dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

F01Mike Mike VenemaHoe Venema op de bodem van de zee terecht is gekomen is een raadsel. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben weinig aanknopingspunten in deze zaak. Daarom looft de Peter R. de Vries Foundation deze hoge beloning uit. Om aanspraak te maken op dit bedrag moet de gouden tip binnen zes maanden (voor 29 februari 2024) bij de stichting binnen zijn gekomen.

In een persbericht stelt het OM dat vrienden van het slachtoffer op vrijdag 14 september 2018 aangifte hebben gedaan van diens vermissing. De op Curaçao woonachtige Europese Nederlander is twee dagen daarvoor voor het laatst in leven gezien. Maanden zijn voorbij gegaan zonder dat er enig spoor van de toen 53 jaar oude man was te bekennen, totdat op 5 juli 2019 zijn stoffelijk overschot in een Ford Raptor in de zee bij Shut, werd aangetroffen.

‘Personen in Nederland weten meer’
Op dit moment loopt nog altijd een onderzoek naar de vermissing en het overlijden van Mike Venema. Gezien de onderzoeksresultaten van het politieonderzoek is het meest logische scenario een misdrijf. Venema was niet suïcidaal en ook een ongeluk lijkt na onderzoek geen logische verklaring. Daarnaast is gebleken dat onder andere zijn ‘nieuwe’ iPhone 5 was verdwenen. Venema had kort voor zijn vermissing nog aan vrienden en zijn ouders verklaard dat hij vol plannen zat en binnenkort naar Nederland zou komen. Daarnaast stond hij vrolijk in het leven en genoot met volle teugen van het leven op Curaçao. ,,Hij zette graag de bloemetjes buiten.” Hij maakte makkelijk contact, was goed van vertrouwen en soms te goedgelovig en naïef. Venema zag er ogenschijnlijk welvarend uit en droeg vaak een nep Rolex.

Kelly de Vries, directeur Peter R. de Vries Foundation, zegt dat de ouders van het slachtoffer jarenlang in onzekerheid hebben geleefd over wat er met hun enige zoon is gebeurd. ,,Helaas is zijn vader begin dit jaar overleden en afgelopen zaterdag, enkele dagen voor de bekendmaking van deze beloning, is ook de 88-jarige moeder van Mike overleden. Zij heeft nog interviews kunnen geven waarin ze vertelt hoe belangrijk het voor haar is om te weten wat er met haar zoon is gebeurd. Hoewel we helaas de ouders van Mike niet meer kunnen helpen gaat de Peter R. de Vries Foundation door. We blijven aan de boom schudden om de waarheid over Mikes dood boven water te krijgen.”
Het officiële politieonderzoek vindt niet alleen op Curaçao plaats, maar ook in Nederland, omdat er aanwijzingen zijn dat er zich in Nederland personen bevinden die meer afweten van deze zaak. Er wordt daarom door het Korps Politie Curaçao (KPC) en het OM op Curaçao samengewerkt met de Dienst Regionale Recherche van de politie-eenheid Den Haag en met het OM in Den Haag.

Naar aanleiding van recente ontwikkelingen in deze zaak, zijn de afgelopen dagen zowel in Nederland als ook op Curaçao verschillende onderzoekshandelingen verricht. In de komende dagen zullen die worden voortgezet. Er zijn in deze zaak vooralsnog geen aanhoudingen verricht, doch is het niet uitgesloten dat in de komende tijd aanhoudingen verricht zullen worden, zegt het OM.

Tip
Personen die meer weten kunnen zich melden bij de Peter R de Vries Foundation. Meer informatie over Mike Venema en de exacte voorwaarden die zijn verbonden aan uitloving van deze beloning zijn te vinden op www.peterrdevries.nl

Tips over de dood van Mike: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.