Curinde en Agribusiness organiseren netwerkbijeenkomst voor Colombianen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een groep ondernemers uit de steden Medellín, Maicao, Rio Hacha en Dibulla in Colombia heeft onlangs Curaçao bezocht om mogelijkheden te verkennen om hun bedrijf buiten Colombia verder uit te breiden.

F09 Cur verwelkomt Col zakenliedenDe delegatie werd geleid door de burgemeester van Dibulla, de heer Marlon Amaya en de burgemeester van Maicao, de heer Mohamad Hajj. Tijdens een intensief programma maakte de delegatie kennis met en verkende de mogelijkheden die de Curaçaose economische zones (Free Zones) en industrieterreinen bieden. Ganesh, een bedrijf dat al jaren gevestigd is in het economisch gebied, ontving de delegatie tijdens hun bezoek aan het Koningsplein Economic Zone en de heer Gulu Buxani en zijn staf wisselden ideeën uit met de zakenmensen.

Als onderdeel van het bezoek aan Curaçao organiseerden Curaçao Industrial and International Trade Development Company N.V. (Curinde) en Agribusiness een netwerkbijeenkomst voor de Colombiaanse groep om lokale zakenmensen te ontmoeten en mogelijkheden te verkennen om zaken te doen. Bij deze gelegenheid sprak minister van Bestuur Planning en Dienstverlening (BPD) Ornelio (kid) Martina (PNP) namens minister van Economische Ontwikkeling (EO), Ruisandro Cijntje (PNP) die uitlandig was.

Het bezoek van deze delegatie uit Colombia is een gezamenlijke inspanning van Curinde en Agribusiness. Curaçao heeft een intentieverklaring (‘Memorandum of Understanding’ - MOU) getekend met de stad Rio Hacha in Colombia en wil nu dit akkoord gebruiken om economische activiteiten te vergroten. Het bezoek van de delegatie van zakenmensen uit de 4 steden maakt deel uit van Curinde’s streven om meer economische activiteit naar Curaçao in het algemeen, maar ook naar onze economische zones en industrieterreinen in het bijzonder aan te trekken. De zakenlieden, waarvan de meeste bedrijven in de productiesector actief zijn, waren zeer enthousiast over de mogelijkheden die Curinde en Curaçao hen bieden om hun activiteiten verder te ontwikkelen.

Op deze manier kunnen ze meer markten bereiken via het platform van Curindes bedrijventerreinen. Curinde wil Curaçao Tourist Board (CTB), het Ministerie van Economische Ontwikkeling, de heer Buxani van Ganesh en de privésector bedanken voor hun bijdrage aan dit succesvolle bezoek. Curinde verklaart zich te blijven inzetten om meer economische activiteit naar Curaçao te brengen, evenals naar onze economische zones en industrieterreinen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.