‘Volgende maand groot gokevenement en pokertoernooi op Curaçao’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Javier Silvania (MFK) van Financiën heeft met zijn speech de opening verricht van de online gamingbeurs op Curaçao. Deze vond gisteren plaats in het Renaissance hotel, en werd georganiseerd in samenwerking met SiGMA, dat zich ‘the world’s online gambling authority’ noemt.

F02 Silvania online gamingbeurs 1In zijn toespraak keek de minister terug op de afgelopen twee jaar, waarin de online gaming-industrie op Curaçao volgens hem significante stappen heeft gezet. Silvania noemt het: ,,een periode van transformatie, uitdagingen en bijzondere prestaties, die ons hebben gebracht naar waar we nu staan.”

Ook vertelde Silvania over de huidige stand van zaken van de nieuwe wetgeving die voorbereid wordt. De Landsverordening op Kansspelen (LOK) wordt beoordeeld door de Raad van Advies, wat de laatste fase is voordat het aan het parlement wordt voorgelegd.

Dat betekent niet dat er tot aan de invoering van de LOK geen nieuwe licenties kunnen worden afgegeven. ,,Voordat het van kracht wordt, opent de Gaming Control Board (GCB) vanaf 1 september het aanvraagportaal voor de uitgifte van nieuwe licenties onder de huidige wet. Ik moet benadrukken dat de ontwikkelingen op 1 september geen veranderingen met zich meebrengen in de bestaande wetgeving of toestemmingen voor houders van bestaande licenties”, aldus Silvania.

Verder zegt de minister dat zijn ministerie en de GCB lopende activiteiten van huidige licentiehouders niet zullen verbieden, maar zullen wel de mogelijkheid bieden voor exploitanten om direct een licentie van de autoriteit te verkrijgen.

De herpositionering van Curaçao als een gerenommeerde online gaming jurisdictie, noemt de minister een van de belangrijkste prestaties van het nieuwe gokregime. ,,We zijn trots om te delen dat onze inspanningen hebben geleid tot erkenning bij belangrijke exploitanten, ondersteunende dienstverlenende bedrijven, waaronder betalingsverwerkers en spelproviders, en zelfs andere vergelijkbare jurisdicties, die allemaal erkennen dat de afstemming van Curaçao op internationale normen de industrie als geheel verbetert”, aldus Silvania.

In zijn speech maakte de minister ook van de gelegenheid gebruik om een evenement aan te kondigen; ‘Minister of Finance in association with SiGMA’, dat plaatsvindt van 25 tot 27 september. Als kick-off organiseert World Poker Tour op 25 september het Curaçao Invitational Poker tournament.

,,Ik wil benadrukken dat dit evenement een platform zal bieden voor lokale bedrijven om hun expertise en diensten te presenteren”, zo zegt Silvania. ,,De nieuwe wetgeving biedt talloze mogelijkheden die eerder niet bestonden. Zakelijke diensten, sleutelposities, een toestroom van bedrijven die zich op het eiland vestigen, arbeidsvooruitzichten en nog veel meer. Curaçao staat wijd open met eindeloze nieuwe en spannende mogelijkheden, en dit evenement zal de eerste kans bieden voor veel locals om deel te nemen aan de wereldwijde gokindustrie op afstand, die naar schatting 128 miljard dollar zal genereren dit jaar.”

Het pokertoernooi dat aan het begin van dit evenement georganiseerd wordt, ziet Silvania als erkenning en waardering voor de nieuwe wetgeving en voor de nieuwe positie van Curaçao in de gokindustrie. Het wordt een groot toernooi dat wereldwijd zal worden uitgezonden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.