‘Er moet een planning komen van uitvoeringsdata’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Darius ‘Lio’ Plantijn, voorzitter van onderwijsvakbond Sitek, roept het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCV) op om tot een planning te komen van uitvoeringsdata voor verschillende onderwerpen.

F07 Sitek wil gesprekZoals hij zelf zegt: ,,In het kader van het ‘schooljaar 2023-2024 als succesvol jaar’ en in het kader van respect, erkenning en waardering voor de werknemers, evenals respect en erkenning voor de leerlingen en studenten.”

De gebieden waarop er volgens Plantijn iets moet gebeuren, zijn niet nieuw. ,,Deze onderwerpen zijn besproken in woorden, protocollen en overeenkomsten die Sitek in de afgelopen jaren met de regering van Curaçao heeft ondertekend”, zo zegt de vakbondsvoorzitter.

Hoewel er volgens hem echt dingen moeten worden verbeterd, lijkt er van negativisme aan de kant van Sitek geen sprake. ,,Sitek erkent dat minister Sithree van Heydoorn (MFK) geweldig werk heeft verricht op het gebied van Cultuur en Sport. Nu is het tijd om dit geweldige werk ook voort te zetten op het gebied van Onderwijs”, zo zegt Plantijn.

Hij vindt dat het aantal medewerkers dat nu in het onderwijs werkzaam is, behouden moet blijven, en dat jongeren gemotiveerd moeten worden om ook binnen het onderwijs aan de slag te gaan. ,,Dit bereiken we wanneer medewerkers en jongeren zien en voelen dat de regering zich houdt aan wat er is beloofd aan de werknemers en onze leerlingen en studenten”, zegt Plantijn. ,,Op dat moment kunnen medewerkers, leerlingen en studenten met enthousiasme naar school gaan, zodat elke schooldag voelt als de eerste dag.”

Plantijn zegt uit te kijken naar een vergadering met minister Van Heydoorn, zodat er uitvoeringsdata gepland kunnen gaan worden.

In een gesprek met Antillliaans Dagblad vorige week, stipte Plantijn al een aantal thema’s aan die opgepakt zouden moeten worden. Zo zou onderwijspersoneel bijvoorbeeld recht hebben op 8 procent vakantiegeld, in plaats van de huidige 6 procent. Ook benoemde hij toen het wetsontwerp Schoolveiligheid, dat al bijna 10 jaar op de plank zou liggen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.