Bijna 3.000 Brazilianen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Juli is een uitstekende maand gebleken voor het toerisme. Voor het eerst verwelkomde Curaçao 50.936 verblijfstoeristen in de zomermaand. Dat is een stijging van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus de Curaçao Tourist Board (CTB).

toeristencijfersOpmerkelijk is dat dit ook de eerste keer is dat het eiland de mijlpaal van 300.000 bezoekers in de eerste zeven maanden van het jaar heeft overtroffen. In totaal ontving Curaçao 323.808 vakantiegangers tot en met juli. Dat komt neer op een groei van 17 procent. Vorig jaar registreerde CTB nog 275.799 aankomsten in dezelfde periode.
De Nederlandse markt presteerde wederom slechter dan dezelfde periode in 2022. Vorig jaar registreerde CTB 23.489 Nederlandse bezoekers in juli, tegen 19.378 dit jaar. Oftewel een daling van 18 procent. Het aantal toeristen uit Noord-Amerika steeg daarentegen met 33 procent. In totaal registreerde CTB 14.106 Noord-Amerikaanse bezoekers, waarvan 12.457 uit de Verenigde Staten.
Er is ook een aanzienlijke toename van toeristen uit Zuid-Amerika. Het toerismebureau rapporteert een groei van maar liefst 51 procent. Dat komt neer op 9.203 bezoekers in juli. De Caribische regio laat ook groei zien, met 23 procent meer bezoekers dan vorig jaar (4020 toeristen).
In totaal bedroeg het marktaandeel van de top 5-landen in juli 77 procent. Ondanks de daling blijft Nederland de belangrijkste markt met 19.378 bezoekers. Opvallend is dat hoewel er minder mensen uit Nederland deze kant op komen vergeleken met vorig jaar, deze markt nog altijd beter presteert dan voor de pandemie. In juli 2019 brachten namelijk ‘slechts’ 16.456 Nederlanders hun vakantie hier door.
De goede toeristencijfers vorige maand zijn deels toe te schrijven aan de uitgebreide stoelcapaciteit naar Curaçao. Zo biedt het Amerikaanse Jetblue nu vijf vluchten per week aan vanuit New York. Air Canada vliegt gedurende de zomermaanden drie keer per week tussen Toronto en Curaçao. Vorig jaar tijdens dezelfde periode landden Jetblue en Air Canada respectievelijk drie en een keer per week op luchthaven Hato.
Verder opende de vlucht van Azul Airlines vanuit Belo Horizonte eind juni nieuwe mogelijkheden voor de Braziliaanse markt. Voor het eerst in de geschiedenis registreerde Curaçao ruim 2.000 bezoekers uit Brazilië in een maand. In totaal kwamen er 2.956 Braziliaanse vakantiegangers in juli.
Tot slot brachten de verblijfstoeristen gemiddeld 9,5 nachten op Curaçao door. 61 Procent van alle bezoekers verbleef in resorthotels. Veel van de bezoekers die in juli reisden zijn tussen de 25 en 44 jaar oud (32 procent) en 45 en 64 jaar oud (30 procent).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.