Curaçaose honkballers wereldkampioen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Raad van Ministers heeft gisteren besloten om het overheidspersoneel vandaag vanaf half twee ’s middags vrij te geven, zodat ze het Senior League Baseballteam kunnen verwelkomen. Zaterdag werden ‘onze jongens’ wereldkampioen op de Senior Baseball World Series in het Amerikaanse stadje Easley, South Carolina. Met een score van 14-1 wonnen ze overtuigend van hun Amerikaanse tegenstanders uit New Jersey.

F01 Cur honkballers wereldkampioen 1Werknemers in de publieke sector zijn in de middaguren vrij van hun werk, zodat ze langs de route kunnen gaan staan, om de jongens te verwelkomen en te bedanken voor hun grote prestaties. Ook heeft minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, (OWCS) Sithree van Heydoorn (MFK) een verzoek gedaan aan alle ondernemers op Curaçao, om hun werknemers in de gelegenheid te stellen, om mee te doen aan de warme ontvangst voor de wereldkampioenen. ,,Het is een grote dag vandaag, laten we met z’n allen feest vieren. Hang je vlag uit en toon je patriottisme. Wees trots op de prestaties van onze jongens,” aldus van Heydoorn gisteren tijdens de relato di dia.

In verband met deze vrije middag vandaag kunnen alleen mensen met een afspraak bij Kranshi, Vergunningenloket en Bureau Rijbewijzen terecht.

Van Heydoorn spreekt waardering uit voor het harde werken en de toewijding van de jongens en ook aan hun trainers, families en de gehele gemeenschap van Curaçao, voor het bereiken van deze geweldige prestatie. ,,De investering van Curaçao in de sport heeft nu met deze zege van onze jongens aangetoond dat wij op de goede weg zijn. Wij gaan door met de stimulering van onze jeugd om te sporten en waar mogelijk de naam van Curaçao te profileren in het buitenland. Als je kijkt wat ons kleine landje met amper 160.000 inwoners kan bereiken, vergeleken met reuzen als de VS met 300 miljoen inwoners, dan kunnen we spreken van een enorm succes, dat onze spelers wereldkampioen zijn geworden”, aldus van Heydoorn.

Daniel Hodge van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) is eveneens blij met het resultaat van het team. ,,Als VBC zijn we zeer trots op hen. Ze hebben ons eiland wederom op de kaart gezet. Daar tegenover staat dat ondanks dit fantastisch resultaat en de euforie van de minister is het voor het bedrijfsleven niet makkelijk om de deuren een halve dag te sluiten. Zo functioneert de private sector niet. Een hotel kan niet een halve dag op slot ‘omdat we iets te vieren hebben’. Klanten verwachten een bepaald serviceniveau.”

Om 15.15 uur komen de jonge honkballers aan op Hato Airport. De atleten zullen in de aankomsthal hun familie ontmoeten en de pers te woord staan. Hierna gaan ze op trailers met muziek van Dj’s, langs de bekende carnavalsroute, via Rooseveltweg, Plaza Hariri, Roodeweg, Breedestraat (Otrobanda) om te eindigen op het Brionplein. Het publiek wordt verzocht niet naar de luchthaven te komen, maar langs de route te gaan staan om de jongens toe te juichen. Op het Brionplein zullen vanaf 18.00 tot 21.00 uur ceremonies plaatsvinden waarbij gefeest wordt op muziek van dj’s en toespraken van ministers en trainers.

Volgens de woordvoerder van de VBC had de ontvangst ook anders kunnen worden ingevuld. ,,Het gaat om belastinggeld dat op deze wijze gespendeerd wordt. Is het correct om ambtenaren die een halve dag productie leveren voor een volledige werkdag te compenseren? Een privaat bedrijf zou je zo niet kunnen runnen. Waarom wordt er wel zo met belastinggelden omgesprongen? De economie zit nog steeds in een achterstandsituatie. Het eiland drijft op een economische pijler: het toerisme. De economie bevindt zich nog lang niet op het pre-covidniveau van 2019. Pas in 2025 lopen we de achterstand volledig in en bereiken we weer het niveau van voor de pandemie. Alleen daarom al vrees ik dat het bedrijfsleven moeilijk aan het verzoek van de minister kan voldoen.’’


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.