Verzekeringen worden ook onder de loep genomen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçao Apartment Small Hotel Association (Casha), de vereniging van kleine ondernemers binnen de toeristische sector, is blij met de vergaande gesprekken met de minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) en de Belastingdienst Curacao.

F00Casha vakantiehuis,,Vandaag hebben we, samen met onze partners Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) en het Curaçaose Toeristenbureau (CTB), wederom samengezeten met de minister. Wij zijn dankbaar dat hij de problematiek omtrent het zwartwerken binnen de sector begrijpt en ook daadwerkelijk aanpakt. Onze maandelijkse meetings hebben ons gebracht op het punt waar we vandaag staan”, aldus de organisatie,die verwacht dat de minister binnen enkele weken met resultaten naar buiten komt.
Uitgelegd wordt dat er in de eerste fase werk van gemaakt is om zwartverhuurders van accommodaties aan te pakken. Casha: ,,Op dit moment zijn we zo ver dat er ook werk wordt gemaakt van de andere sectoren omtrent het zwartwerken, zoals autoverhuurders, duikscholen, bootcharters en touraanbieders.”
Daarnaast blijft Casha in gesprek met het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en CTB over de vergunningen en minimale vereisten voor het werkzaam zijn in de toeristische sector. Op dit moment is er ook een groep niet of verkeerd verzekerden, wat vergaande gevolgen kan hebben. Als voorbeeld stelt Casha: ,,Zo heeft menig toerist ondertussen helaas ondervonden dat een autoverzekering niets vergoedt indien de huurauto niet verzekerd is als huurauto. Alle kosten worden dan door de niet-correcte autoverhuurder verhaald op de toerist.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.