Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ‘leerhotel’ van stichting Curaçao Hospitality and Tourism Training Centre (CHTTC) hoopt nog voor de jaarwisseling ‘real life guests’ te ontvangen, zegt Muryad de Bruin van toeristenbureau CTB desgevraagd tegen het Antilliaans Dagblad.

leerhotelHet Parasasa Hotel Curaçao, met de aanvullende naam ‘Caribbean Experience Center’, zal de komende tijd worden verbouwd. Te beginnen met de kamers op de benedenverdiepingen, het restaurant en het gebied rond het zwembad.
De afgelopen periode is het sloopwerk verricht; vanaf augustus kan gestart worden met de renovatie. Dat zal naar verwachting drie tot vijf maanden in beslag nemen. Het gaat in eerste instantie om 43 kamers, waaronder ook suites.
Wanneer in een later stadium óók de derde verdieping erbij wordt betrokken, is sprake van in totaal 67 kamers, waar - zoals De Bruin het noemt - ‘echte gasten’ kunnen worden verwelkomd.
Het Parasasa Hotel bevindt zich, zoals de naam al zegt, in het Parasasa-gebied; op het terrein van het WTC, tussen de Koredor en het Marriott Resort in. Het is een gezamenlijk initiatief van overheidstoeristenbureau CTB (Curaçao Tourist Board), de belangenvereniging Chata van in de hotel- en hospitalitysector actieve ondernemingen en het ROC Mondriaan uit Nederland.
Het Curaçao Hospitality and Tourism Training Centre, opgericht in juni 2022, telt volgens het handelsregister op dit moment twee bestuursleden: Muryad de Bruin (CTB) en Heinrich ‘Harry’ de Bruijn (Mondriaan). Ook Mark Nooren, general manager van Marriott Curaçao, speelt een voorname trekkersrol.
Guendaline Stinkens is als projectleider namens ROC Mondriaan op Curaçao en betrokken bij het inrichten van het leerhotel. Het doel is studenten meer toekomstgericht op te leiden. Er wordt nauw samengewerkt met Maris Stella en Nilda Pinto, die hun opleidingen in het leerhotel gaan verzorgen. Met als doel de ambitie om studiesuccessen voor de Caribische studenten te vergroten. Door het verder ontwikkelen van de soft skills en de competenties binnen de opleidingen te integreren.
Stinkens zei al eens eerder: ,,Ze gaan tot nu toe meestal naar Nederland en zijn dan nog relatief jong. Nederland is best een complexe ‘andere’ wereld voor hen, waarin het soms een hele uitdaging is om je draai te vinden. Het leerhotel centraal vestigen is een mooie ontwikkeling voor Curaçao én de andere eilanden, ook omdat er op alle eilanden veel werkgelegenheid is.”
In de hospitality- en toerismebranche op de eilanden zijn voor studenten banen met perspectief te vinden en het leerhotel biedt ter plaatse mogelijkheden om door te leren. Het leerhotel biedt in de toekomst voor verschillende opleidingen de mogelijkheid dit verder te ontwikkelen.
In samenwerking met het projectteam van ROC Mondriaan is een solide basis gelegd met de genoemde sbo-scholen (secundair beroepsonderwijs). In het projectteam zitten vertegenwoordigers van de International Hotel & Management School en School voor Toerisme en Recreatie van ROC Mondriaan.
ROC Mondriaan is de grootste opleider voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in de regio Haaglanden. Mondriaan biedt circa 240 mbo-opleidingen aan. Daarnaast verzorgt Mondriaan onderwijs en educatie voor volwassenen. Mondriaan organiseert het onderwijs kleinschalig op 26 scholen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk.
De verbouwing van het Parasasa Hotel wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid, terwijl CTB het personeelsbudget dat eerder beschikbaar was voor het Academy Hotel bijdraagt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.