Inval is onderdeel van grootschalig onderzoek naar drugssmokkel

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij het bedrijf Curaçao Port Services (CPS), dat de operator is van de containerterminal aan de Nieuwe Haven, heeft het Recherche Samenwerkingsteam (RST) een inval gedaan en enkele kluisjes van personeelsleden doorzocht. Dit bevestigt Roderick Gouverneur, woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd aan deze krant. Hij vertelt dat er tijdens deze actie, die donderdagochtend plaatsvond, geen personen zijn aangehouden. Ook zouden er geen spullen in beslag genomen zijn.

F02 OP Kluisjes personeel CPS doorzochtDeze doorzoeking vond plaats in een zaak die al langere tijd loopt, en waarin de afgelopen maanden vier personen werden aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het plaatsen van grote hoeveelheden drugs, in containers die naar Europa moesten worden vervoerd.

Tot op heden heeft het OM nooit willen bevestigen dat alle vier de arrestanten in dienst zijn, of waren, van CPS. Maar nu doet het OM dat dus wel. Ook vertelde Gouverneur dat dit onderzoek de naam Crow draagt.

De verdachten die eerder zijn aangehouden, zijn de havenbeveiligers R.J.R., J.J.J. en F.E.B., en R.V.A. die als dockmaster bij CPS werkte.

In andere lokale media is te lezen dat er de afgelopen tijd ook zes huiszoekingen hebben plaatsgevonden in de zaak Crow. Die zouden onder meer hebben plaatsgevonden in de Kaya Pachi Jan Bakhuis, Grote Berg, de Sambarkustraat, Ser’i Kandela en Daniel.

Antilliaans Dagblad heeft telefonisch contact gehad met CPS, maar zolang het onderzoek van het OM loopt, willen zij niet inhoudelijk op deze zaak reageren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.