Djaoen-Genaro zou hebben gedreigd voetballers dood te rijden

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tegen het Statenlid Corinne Djaoen-Genaro (PNP) - tevens vicevoorzitter van het parlement - is aangifte gedaan van bedreiging met de dood. Djaoen, was dinsdagavond aanwezig bij de voetbalwedstrijd van Jong Holland tegen Scherpenheuvel. Wat een vriendschappelijke wedstrijd had moeten zijn, eindigde in een vechtpartij waar zelfs de politie moest optreden. En naar nu blijkt, zou Djaoen leden van voetbalclub Jong Holland hebben bedreigd.

F07 OP Aangifte tegen statenlid platVolgens de aangifte, die in het bezit is van Antilliaans Dagblad, zou Djaoen letterlijk gezegd hebben: ,,Mi ta trapa e hungadonan di Jong Holland ku outo mata ora mi topa nan”. Dit komt erop neer dat ze de spelers van Jong Holland met haar auto zou doodrijden als ze hen zou tegenkomen.

Verder is in de aangifte te lezen: ,,Bij ondergetekenden is de vrees ontstaan dat zij haar woorden in daden zal omzetten en daadwerkelijk hun met de auto zal doodrijden. Het gaat hier dus om bedreiging met een van de zwaarste geweldsmisdrijven in het wetboek van strafrecht.”

De aangifte tegen Djaoen is ondertekend door zestien personen, die allen bereid zijn om onder ede over het voorval te verklaren. In de aangifte spreken zij de wens uit dat Djoen - ‘die een voorbeeldfunctie heeft’, zo wordt benadrukt - vervolgd en gestraft zal worden.

Ook hebben de spelers van Jong Holland aangifte gedaan van mishandeling door spelers van Scherpenheuvel. De politie, die dinsdag ter plaatse kwam, heeft twee spelers en een coach van Jong Holland aangehouden. In de aangifte zeggen de Jong Holland-spelers dat het een ‘schermutseling was waarbij beide clubs betrokken waren’.

Zij verwijten Djaoen en haar echtgenoot - die een oud-politieagent zou zijn - dat zij hun invloed en contacten zouden hebben aangewend om een eenzijdig verhaal de wereld in te helpen. ,,Ook de spelers van Scherpenheuvel hebben klappen uitgedeeld die verwondingen hebben veroorzaakt”, zo stellen de Jong Holland-leden.

Ondanks meerdere pogingen van deze krant om contact te krijgen met Djaoen-Genaro, was zij vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.